Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Leuven installeert zonnepanelen op 11 daken
foto: Leuven

Vlaams Leuven installeert zonnepanelen op 11 daken

De Vlaamse stad Leuven gaat zonnepanelen installeren op de daken van 11 publieke gebouwen. Leuven gaat op zoek naar een partner voor het prefinancieren, leveren, plaatsen en exploiteren van de zonnepanelen.

De zonnepanelen worden geplaatst op gebouwen van de stad Leuven, het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL), Museum M en Zorg Leuven. Meer specifiek komen de zonnepanelen op de daken van het Politiehuis op de Philipssite, de ontmoetingscentra 't Celestijntje en Genadedal, de Sportschuur in Wilsele, kinderdagverblijf De Girafant, Museum M, de Bib Leuven Tweebronnen, de woonzorgcentra Edouard Remy en Ter Vlierbeke, de facilitaire diensten van Zorg Leuven op de Geldenaaksebaan en de assistentiewoningen in het Ruelenspark. De zonnepanelen zullen zo'n 720.000 kilowattuur zonnestroom per jaar produceren. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 200 Leuvense huishoudens.

Participeren
Het stadsbestuur wilt dat Leuvenaren participeren in dit project waarmee de stad zo de lokale productie van hernieuwbare energie wil opkrikken. 

‘Op dit moment wordt in Leuven amper 11 gigawattuur elektriciteit per jaar geproduceerd via zonne-energie’, zegt David Dessers, schepen (red. wethouder) van klimaat en duurzaamheid. ‘Het technisch potentieel voor elektriciteit via zonnepanelen wordt echter geschat op iets meer dan 400 gigawattuur. Er ligt dus nog heel veel onbenut potentieel. Het aandeel zonne-energie moet flink omhoog, willen we als stad klimaatneutraal worden. Door zonnepanelen te installeren op 11 daken van publieke gebouwen willen we ons steentje bijdragen en eigenaars van huizen en gebouwen aanmoedigen dit ook te doen. Met deze zonnepanelen zullen we naar schatting jaarlijks 180 ton CO2 besparen.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst.
Fulltime • Utrecht
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!