Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge start uitlevering 1-fase-omvormer met geïntegreerde lader elektrische auto
foto: SolarEdge

SolarEdge start uitlevering 1-fase-omvormer met geïntegreerde lader elektrische auto

SolarEdge start met de uitlevering van zijn 1-fase-omvormer met geïntegreerde lader voor elektrische auto’s. Het product kan per direct besteld worden in Europa.

Deze in 2018 aangekondigde 1-fase-omvormer met geïntegreerde ev-lader is in staat om elektrische auto’s (ev’s) tot 2,5 keer zo snel te laden. Dit doordat het apparaat over een zogenaamde ‘solar boost’-modus beschikt. Deze modus combineert zowel de zonnestroom die opgewekt wordt door de aanwezige zonnepanelen als stroom van het elektriciteitsnet. Hierdoor kan men elektrische auto’s tot 2,5 keer sneller laden dan met een standaard Mode-2-lader.

Laadschema’s
De oplossing is volgens het bedrijf net zo eenvoudig te installeren en in gebruik te nemen als een standaard SolarEdge-omvormer, en vermindert de werklast en kosten van het installeren van een standalone ev-lader en een pv-omvormer. Door de lader in de omvormer te integreren, biedt de oplossing bovendien kostenbesparingen op zowel hardware als arbeidskosten omdat geen extra bezoeken van elektriciens, inspecteurs en geen extra bekabeling en onderbrekers nodig zijn.

De oplossing is ook beschikbaar als een ev-ready oplossing die klaar is voor de toekomstige aanschaf of vervanging van een elektrische auto en is compatibel met meerdere typen ev-connectoren. Dankzij integratie in het monitoringplatform kunnen huiseigenaren de laadstatus volgen, voertuigladingen controleren en laadschema’s instellen zoals het laden vanaf het elektriciteitsnet tijdens daluren. De omvormer met ev-lader is verkrijgbaar met vermogenswaarden van 3,68 kilowatt, 4 kilowatt, 5 kilowatt en 6 kilowatt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
PVO International zoekt:

Orderverwerker

PVO International zoekt een Orderverwerker
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!