Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PVO International introduceert nieuwste generatie zonnepanelen van GCL
foto: PVO International

PVO International introduceert nieuwste generatie zonnepanelen van GCL

PVO International introduceert in Nederland de nieuwste generatie zonnepanelen van de Chinese pv-fabrikant GCL. Het gaat om Cast Mono-zonnepanelen die 2 zonneceltechnieken combineren.

GCL is van origine gespecialiseerd in zonnepanelen op basis van polykristallijne siliciumzonnecellen. Het bedrijf combineert nu die polykristallijne met monokristallijne zonneceltechnologie, waarmee het als eerste bedrijf een tegenhanger van de monokristallijne perc-zonnepanelen heeft ontwikkeld.
PVO International hierover: ‘De nieuwe generatie zonnepanelen van GCL is voortgekomen uit de vraag of het mogelijk is om een zonnepaneel aan te bieden met een hoge efficiëntie zoals monokristallijne zonnepanelen, maar met een lage prijs van polykristallijne zonnepanelen. Met de Cast Mono-zonnepanelen kan GCL deze vraag beantwoorden met een ja.’

De zonnepanelen zijn voor 99 procent monokristallijn en voor 1 procent polykristallijn. Dankzij de quasi-monostructuur en 2 procent grotere cellen leveren de zonnepanelen dezelfde efficiëntie op. De opbrengst varieert op dit moment tussen 325 en 335 wattpiek. De gehele productlijn van de Cast Mono-zonnepanelen wordt door GCL geproduceerd in de nieuwe fabriek in Zhenjiang.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service support engineer

AliusEnergy zoekt een service support engineer.
Fulltime • Eersel
Sungevity zoekt:

Technisch Manager Solar

Sungevity zoekt een Technisch Manager Solar
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!