Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volta: komende jaren 2.000 nieuwe elektrotechnici nodig in België

Volta: komende jaren 2.000 nieuwe elektrotechnici nodig in België

De Vlaamse sectororganisatie Volta stelt dat er de komende 2 jaar 2.000 nieuwe elektrotechnici nodig zijn voor het installeren van zonnepanelen en andere vormen van hernieuwbare energie.

Volta is een zogenaamde paritaire sectororganisatie waar overleg tussen werkgevers en werknemers het uitgangspunt is. Volta wordt bestuurd door de sociale partners, werkgevers en vakbonden, die in de sector actief zijn. Aan de kant van de werkgevers zijn dat Eloya, FEE, Nelectra en Techlink. Alles samen werkt Volta voor zo’n 5.000 bedrijven in België, goed voor ongeveer 36.000 werknemers.

5 procent groei
Tussen 2016 en 2018 was er een groei van het personeelsbestand van 5 procent, oftewel 2.000 elektriciens (red. van 36.212 werknemers bij 4.725 bedrijven naar 38.255 werknemers bij 5.187 bedrijven).

Die groei zal volgens Volta alleen maar toenemen. ‘Hernieuwbare energie wordt steeds belangrijker en er is een grotere vraag naar beveiliging en automatisering, ook in de particuliere woningbouw. Dat zorgt voor stijgende hoogspanning op de arbeidsmarkt: bedrijven zijn dringend op zoek naar meer dan 2.000 elektrotechnici alleen al voor de komende 2 jaar’, stelt Volta. Het probleem? Er is maar 1 werkzoekende per 4 vacatures.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Solarcentury zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een Junior Planoloog Zonneprojecten.
Fulltime • Helmond
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst.
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!