Solar Magazine - PVV stelt kritische Kamervragen over drijvende zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PVV stelt kritische Kamervragen over drijvende zonnepanelen

PVV stelt kritische Kamervragen over drijvende zonnepanelen

De Tweede Kamerfractie van de PVV heeft vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over drijvende zonnepanelen naar aanleiding van de ambities van het Nationaal Consortium Zon op Water.

Afgelopen week ontstond er in de landelijke media ophef over de ambitie van het Nationaal Consortium Zon op Water om tot en met 2023 zo’n 2 gigawattpiek aan drijvende zonneparken te realiseren.

‘Absurd plan’
De PVV heeft minister Wiebes de volgende vragen gesteld.

  1. Hoe reageert u op het absurde plan van het Nationaal Consortium Zon op Water voor honderdduizenden drijvende zonnepanelen op open wateren? Deelt u de mening dat de klimaatwaanzin met de dag krankzinniger wordt?
  2. Wat moet dit plan gaan kosten? Hoeveel subsidie zal hiermee gemoeid zijn?
  3. In hoeveel procent van het totale Nederlandse energieverbruik moeten deze drijvende zonnepanelen gaan voorzien?
  4. Hoe reageert u op de stelling van de Vogelbescherming dat deze zonnepanelen mogelijk schadelijk kunnen zijn voor dier en natuur? Deelt u de mening dat de klimaatgekte meer kapotmaakt dan je lief is?
  5. Bent u ertoe bereid dit plan direct een halt toe te roepen en door de shredder te halen?

Transportcapaciteit Liander
De PVV stelde bovendien Kamervragen over de wens van netbeheerder Liander dat zonneparken alleen nog daar komen waar het elektriciteitsnet het aankan.

De vragen van de PVV over dit onderwerp zijn als volgt:

  1. Hoe reageert u op de regionale netbeheerder Liander die de aanleg van zonneparken in Nederland juist wil ontmoedigen omdat het stroomnet het allemaal niet aankan?
  2. Deelt u de mening dat het tegenstrijdig is dat er – voornamelijk door u – volop wordt gepleit voor méér duurzame energie, terwijl de netbeheerder concludeert ‘gaat niet, kan niet’? Deelt u de conclusie dat uw klimaatbeleid van tegenstrijdigheden aan elkaar hangt en niet alleen onzinnig en onbetaalbaar is, maar ook nog eens onmogelijk?
  3. Bent u ertoe bereid de netbeheerder toe te staan nieuwe zonneparken niet langer aan te sluiten op het elektriciteitsnet? Bent u er tevens toe bereid alle subsidies voor dergelijke ‘duurzame’ plannen direct stop te zetten?

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
Zonnefabriek zoekt:

Verkoopadviseur

32-40 uur - Midden-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!