Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belastingdienst: onduidelijkheid website veroorzaakte klachten over omzetbelasting zonnepanelen

Belastingdienst: onduidelijkheid website veroorzaakte klachten over omzetbelasting zonnepanelen

Om de afhandeling van de btw-teruggave voor zonnepanelen te versnellen, heeft de Belastingdienst afgelopen jaar de aanvraagprocedure voor een btw-nummer versneld en vereenvoudigd. Dat meldt staatssecretaris Snel.

De Belastingdienst ervoer begin 2018 extra drukte door  de verruimde btw-teruggaveregeling voor eigenaren van zonnepanelen. Afgelopen maand meldde de Belastingdienst op Verantwoordingsdag, ook wel Gehaktdag genoemd, daarbij in zijn jaarverslag dat het aantal klachten dat in 2018 via de BelastingTelefoon is binnengekomen over de omzetbelasting voor zonnepanelen flink was toegenomen. Over de aard van de klachten werd destijds geen extra informatie verstrekt.

Vragen Tweede Kamer
Vanuit de Tweede Kamer werden vragen gesteld over waar de klachten over zonnepanelen op gericht waren en welke acties zijn ondernomen om de klanttevredenheid bij vragen over zonnepanelen te verbeteren.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel meldt hierover nu het volgende aan de Tweede Kamer: ‘De belangrijkste reden voor klachten over zonnepanelen was de lange doorlooptijd bij het aanvragen van een btw-nummer. Op de website van de Belastingdienst stond vermeld dat dit zes tot acht weken in beslag kon nemen, terwijl dat in de praktijk vaak langer duurde. De informatie op de website was voor deze categorie aanvragers bovendien op onderdelen onduidelijk. Aan de hand van de klachten is de aanvraagprocedure versneld en vereenvoudigd. Ook de informatie op de website en bij de BelastingTelefoon is geactualiseerd.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Libra Energy zoekt:

Warehouse medewerker (parttime)

Libra Energy zoekt een Warehouse medewerker (parttime)
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!