Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Airport Weeze CO2-neutraal dankzij zonnepanelen
foto: Airport Weeze

Airport Weeze CO2-neutraal dankzij zonnepanelen

Airport Weeze heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het afgelopen kalenderjaar heeft het vliegveld voor het eerst CO2-neutraal kunnen opereren dankzij de productie van zonnestroom.

In het jaarverslag meldt het vliegveld dat de basis voor het succes wordt gevormd door een hoge energie-efficiëntie in combinatie met 2 zonnestroominstallaties die de luchthaven in 2011 en aan het einde van 2016 heeft geïmplementeerd.

18 megawattpiek
In 2016 nam het Duitse vliegveld namelijk zo’n 16.000 zonnepanelen in gebruik. In totaal beschikt het bedrijf over 18 megawattpiek aan zonnepanelen. In 2018 werd er door de zonnepanelen 19.654.013 kilowattuur zonnestroom geproduceerd. Het totale elektriciteitsverbruik van de luchthaven was daarbij zo’n 5,8 miljoen kilowattuur. Met inbegrip van fossiele brandstoffen voor verwarming en voertuigen, genereert het vliegveld aanzienlijk meer energie dan het verbruikt.

Airconditioning omlaag
Ondanks de CO2-neutraliteit die al is bereikt, worden ook energiebesparende maatregelen op continue basis geïmplementeerd, bijvoorbeeld de conversie van de terminal en de apronverlichting naar led-technologie. ‘We zijn tevreden over deze positieve CO2-balans van onze luchthaven. De beste energie is die, die helemaal niet wordt verbruikt. Dit is ons uitgangspunt vanuit zowel zakelijk als ecologisch oogpunt’, aldus Ludger van Bebber, managing director van Airport Weeze. ‘In de zomer zullen we ons bijvoorbeeld onthouden van het volledig airconditionen van de terminal en verwachten we dat onze passagiers en medewerkers iets hogere temperaturen ervaren door deze CO2-besparing.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!