Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeenteraad Amsterdam verplicht woningcorporaties daken te benutten voor zonnepanelen

Gemeenteraad Amsterdam verplicht woningcorporaties daken te benutten voor zonnepanelen

Een aangenomen motie van de gemeenteraad van Amsterdam moet ertoe leiden dat woningcorporaties in de hoofdstad verplicht worden om óf zonnepanelen óf groen op de daken te plaatsen.

D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig over de motie: ‘In Amsterdam ligt zo’n 12 vierkante meter plat dak, wat ruim 25 keer het oppervlak van het Vondelpark is. Daarvan is nog geen 1 procent groen. Hier ligt echt een enorme kans om te vergroenen en te verduurzamen.’

Samenwerkingsafspraken
Volgens D66 kan een groen dak bijvoorbeeld 60 tot 90 procent meer water vasthouden dan een grijs dak. Daarnaast kan 10 procent meer groen in de stad bijdragen aan een temperatuurdaling van meer dan een halve graad.

Met de Amsterdamse woningcorporaties worden er nu afspraken gemaakt dat er geen dak onbenut blijft en er óf groen óf zonnepanelen op komen. De nieuwe ambities zullen in de zogeheten Samenwerkingsafspraken opgenomen worden, die na 2019 in zullen gaan.

Amsterdam spoorde vorig jaar de woningcorporaties ook al aan om te verduurzamen. Wethouder Choho pakte 600.000 euro vastgoedpremie af omdat ze zich te weinig inzetten voor zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties

Zon & Zo zoekt een Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties
Fulltime • Alblasserdam
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst.
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!