Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (14) | Eerste achtbaan met zonnepanelen
foto: Billy Bird | Solisplan

Project in beeld (14) | Eerste achtbaan met zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Billy Bird Park Hemelrijk in de gemeente Uden stelt de eerste achtbaan op zonne-energie in gebruik te hebben genomen. De zonnepanelen zijn geplaatst door Slisplan: ‘Bij de bouw van de achtbaan is al rekening gehouden met de hellingshoek en richting van het dak. Hier konden wij ons legplan perfect op inpassen. Naast het dak bij de achtbaan zijn er ook nog 2 andere panden op het terrein voorzien van zonnepanelen. Zo kunnen zij voldoende energie opwekken om ook de andere attracties  op groene stroom te laten draaien.’

BonGo Solar Projects is gestart met het plaatsen van circa 1.650 zonnepanelen op het bedrijfspand van Boon en Pijlman Milieu in Almelo. Het pv-systeem is straks goed voor een jaarlijkse productie van 400.000 kilowattuur zonnestroom.

Klaver Infratechniek gaat 600 zonnepanelen plaatsen op het nieuwe pand van de Firma A. Sneekes & Zn. aan de Koning Willem II-weg in ’t Zand. De installatie moet jaarlijks maar liefst 140.000 kilowattuur aan zonne-energie gaan opleveren, genoeg om ruim 40 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Hiermee kan Sneekes haar spoelmachines duurzaam gaan laten draaien.

Zonnepanelen op het dak heeft 766 zonnepanelen geplaatst op de 3 locaties van Kiezebrink in Putten. ‘Voor de installatie hebben we gekozen voor een combinatie van zonnepanelen van Canadian Solar met power optimizers van SolarEdge’, aldus Jan Aernoud van Eeken van Zonnepanelen op het dak.

Zonnegilde heeft in Coevorden in opdracht van Green Real Estate 1.503 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaalvermogen van 480 kilowattpiek. Jaarlijks gaan de zonnepanelen ruim 423.000 kilowattuur zonnestroom produceren.

Klaver Infratechniek gaat 600 zonnepanelen plaatsen op het nieuwe pand van de Firma A. Sneekes & Zn. in ’t Zand. De installatie moet jaarlijks 140.000 kilowattuur aan zonnestroom produceren. Het dak van het pand in Schagerbrug, waar Sneekes haar hoofdkantoor houdt, is al gedeeltelijk voorzien van zonnepanelen. Een tweede pand van de firma in ’t Zand is een jaar geleden bij een grote brand totaal verwoest. Nu de nieuwbouw bijna is afgerond, wil het bedrijf ook het dak van dit pand voor zonnepanelen gaan inzetten om zijn bedrijfsvoering zo verder te verduurzamen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!