Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Rekenkamer: EU heeft meer wind- en zonne-energie nodig om doelen te halen
foto: Astronergy

Europese Rekenkamer: EU heeft meer wind- en zonne-energie nodig om doelen te halen

De Europese Unie heeft meer wind- en zonne-energie nodig om haar doelstellingen voor hernieuwbare energie te behalen. Dat concludeert de Europese Rekenkamer in een nieuw onderzoeksrapport.

Waar de uitrol van hernieuwbare energie sinds 2005 in een stroomversnelling terechtkwam, is die groei volgens de onderzoekers sinds 2014 vertraagd. Ze waarschuwen dat ongeveer de helft van de Europese lidstaten de doelstelling voor het kalenderjaar 2020 niet gaat halen. In dat jaar moet een vijfde van de Europese energie uit hernieuwbare bronnen afkomstig zijn.

Veilingen door lidstaten
Europese lidstaten zouden door de Europese Commissie verzocht moeten worden om veilingen te gaan organiseren voor de uitrol van hernieuwbare energie. Bovendien moet de participatie van burgers bevorderd worden, om de omstandigheden voor de uitrol te verbeteren.

De onderzoekers van de rekenkamer hebben vastgesteld dat de Europese markt voor hernieuwbare energie door overstimulering uiteindelijk te kampen heeft gekregen met vertraagde groei. Het afbouwen van subsidies om de druk op de nationale begrotingen te verlichten, heeft het vertrouwen van investeerders getemperd en de markt vertraagd. ‘De lidstaten stimuleerden investeringen in wind- en zonne-energie, maar de manier waarop ze de steun verlaagden, schrok mogelijke investeerders af en vertraagde de uitrol’, aldus George Pufan, het lid van de Europese Rekenkamer dat verantwoordelijk is voor het verslag. ‘De vertraagde overschakeling op hernieuwbare elektriciteit houdt in dat we het EU-streefdoel voor 2020 mogelijk niet halen.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!