Solar Magazine - ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand mei toegenomen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand mei toegenomen
foto: HRsolar

ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand mei toegenomen

In mei 2019 is er bij de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 50 procent meer subsidie aangevraagd dan in mei 2018. Leverde die maand 8 miljoen euro aan aanvragen op,dit jaar is dat 12 miljoen euro.

Het is de vijfde maand op rij dat er meer subsidie is aangevraagd als in dezelfde periode in 2018. Inmiddels is dit kalenderjaar een groei zichtbaar van het aangevraagde subsidiebedrag van bijna 28 procent. Tot nu toe is er voor 54 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd in 2019. De maand maart is daarbij met 14,3 miljoen euro aan subsidieaanvragen nog altijd de beste maand van het lopende kalenderjaar.

Tot op heden zijn er dit jaar 14.982 particuliere aanvragen ingediend voor 14.982 apparaten en 2.043 zakelijke aanvragen voor 12.308 apparaten. Bij particuliere aanvragen zijn zonneboilers goed voor 3,7 procent van het geclaimde budget (red. +0,3 procent ten opzichte van de periode januari-april) en bij zakelijke aanvragers voor 2,6 procent van het budget. Warmtepompen zijn in totaal goed voor 64,8 procent van het geclaimde budget.

De FIOD deed afgelopen maand in Nijmegen en omstreken doorzoekingen in een woning en een bedrijfspand. Een 36-jarige man wordt verdacht van fraude met de ISDE-subsidie.

In 2019 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Buitendienst Support Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!