Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kronos Solar start bouw zonnepark Lingewal van 40.000 zonnepanelen
foto: Kronos Solar

Kronos Solar start bouw zonnepark Lingewal van 40.000 zonnepanelen

De bouw van het zonnepark Lingewal van bijna 40.000 zonnepanelen is van start gegaan. Wethouder Aart Slob gaf samen met de grondeigenaar, Kronos Solar en Triodos Bank het startsein voor de bouwwerkzaamheden.

Kronos Solar bouwt een zonnepark van 19 hectare op de hoek van de Lingewal en de Heuvelsestraat. Dit is vlak bij het tuinbouwgebied NEXTgarden. De verwachting is dat het zonnepark komend najaar de eerste duurzame elektriciteit aan het net levert. De aansluiting op het elektriciteitsnet is relatief eenvoudig. Het onderstation Bemmel van Liander ligt direct tegenover de locatie. Hier zijn de hoogspanningsleidingen aan verbonden en is nog voldoende capaciteit aanwezig.

Kronos heeft in goed overleg een passende landschappelijke inpassing gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met Park Lingezegen, provincie Gelderland, de gemeente Lingewaard en lokale imkers. Bijenbosjes, meidoornhagen en een hoogstamboomgaard krijgen hier een plek. Bij het zonnepark komen verder een bankje en een informatiepaneel over zonne-energie.

De duurzame energie die het zonnepark straks opwekt, wordt voor een groot deel gebruikt door de 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Ook komt een deel van de energie beschikbaar voor de inwoners van Lingewaard. Om de lokale verbondenheid verder te onderstrepen, doneert Kronos zonnepanelen op het dak van praktijkschool Pro College Bemmel. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support
Fulltime • Eersel
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Friesland.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!