Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kronos Solar start bouw zonnepark Lingewal van 40.000 zonnepanelen
foto: Kronos Solar

Kronos Solar start bouw zonnepark Lingewal van 40.000 zonnepanelen

De bouw van het zonnepark Lingewal van bijna 40.000 zonnepanelen is van start gegaan. Wethouder Aart Slob gaf samen met de grondeigenaar, Kronos Solar en Triodos Bank het startsein voor de bouwwerkzaamheden.

Kronos Solar bouwt een zonnepark van 19 hectare op de hoek van de Lingewal en de Heuvelsestraat. Dit is vlak bij het tuinbouwgebied NEXTgarden. De verwachting is dat het zonnepark komend najaar de eerste duurzame elektriciteit aan het net levert. De aansluiting op het elektriciteitsnet is relatief eenvoudig. Het onderstation Bemmel van Liander ligt direct tegenover de locatie. Hier zijn de hoogspanningsleidingen aan verbonden en is nog voldoende capaciteit aanwezig.

Kronos heeft in goed overleg een passende landschappelijke inpassing gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met Park Lingezegen, provincie Gelderland, de gemeente Lingewaard en lokale imkers. Bijenbosjes, meidoornhagen en een hoogstamboomgaard krijgen hier een plek. Bij het zonnepark komen verder een bankje en een informatiepaneel over zonne-energie.

De duurzame energie die het zonnepark straks opwekt, wordt voor een groot deel gebruikt door de 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Ook komt een deel van de energie beschikbaar voor de inwoners van Lingewaard. Om de lokale verbondenheid verder te onderstrepen, doneert Kronos zonnepanelen op het dak van praktijkschool Pro College Bemmel. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Libra Energy zoekt:

Warehouse medewerker (parttime)

Libra Energy zoekt een Warehouse medewerker (parttime)
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!