Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saman Groep start mbo-praktijkopleiding voor elektro- en installatiemonteur
foto: Saman Groep

Saman Groep start mbo-praktijkopleiding voor elektro- en installatiemonteur

De Saman Groep start een praktijkopleiding in Zierikzee aan haar Saman Academie. Er wordt een volwaardige mbo-opleiding (niveau 2 of 3) aangeboden tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker.

In heel Nederland is er krapte op de technische arbeidsmarkt. Als antwoord hierop wil de Saman Groep zich met de praktijkopleiding direct richten op vmbo-schoolverlaters. In tegenstelling tot een standaard mbo-opleiding, laat de Saman Academie leerlingen direct kennismaken met de praktijk. Tijdens de 2-jarige opleiding gaan de leerlingen één dag in de week naar school. Hier volgen ze alle wettelijk verplichte vakken. 4 dagen in de week gaan ze als leerling-monteur aan de slag bij de Saman Groep, onder begeleiding van een ervaren monteur. Vanuit daar kunnen de leerlingen zich verder specialiseren binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in installatie, elektra of duurzame energie. De Saman Groep is onder meer actief in de zonne-energiesector en bouwde in de afgelopen periode een groot aantal zonnedaken en zonneparken.

In september 2019 starten de eerste leerlingen met de praktijkopleiding aan de Saman Academie in Zierikzee. De nieuwe opleiding is voor de leerlingen kosteloos en biedt uitzicht op een erkend diploma. Leerlingen die na 2 jaar slagen, hebben een vaste baan bij de Saman Groep in het vooruitzicht.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Accountmanager

Libra Energy zoekt een accountmanager.
Fulltime • Uitgeest
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!