Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
First Solar bouwt zonnepark van 122 megawattpiek voor Facebook

First Solar bouwt zonnepark van 122 megawattpiek voor Facebook

First Solar gaat via een power purchase agreement een zonnepark bouwen dat zonnestroom gaat leveren aan het datacenter van Facebook in Utah. Het Cove Mountain 2-project moet in 2020 opgeleverd worden.

Het zonnepark, dat gebouwd wordt in de stad Enterprise in Iron County, wordt gerealiseerd naast Cove Mountain 1. De zonnestroom van dit project van 58 megawattpiek wordt ook door Facebook afgenomen.

Rocky Mountain Power
Het project is geïnitieerd via energiebedrijf Rocky Mountain Power dat onderdeel is van Pacificorp. Sinds enkele jaren heeft Rocky Mountain Power een initiatief in het leven geroepen om bedrijven hun doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie te laten realiseren, door de bouw en de contractering van nieuwe duurzame energieprojecten te faciliteren.

‘Dit project vormt een belangrijk onderdeel van ons streven om al onze datacenters en kantoren met 100 procent hernieuwbare energie te ondersteunen in 2020’, aldus Paul Clements, directeur Energie en Infrastructuur bij Facebook. ‘Onze datacenters behoren tot de meest water- en energie-efficiënte faciliteiten ter wereld. Door te werken met First Solar en Rocky Mountain Power kunnen we ervoor zorgen dat ons datacenter wordt ondersteund door nieuwe bronnen van hernieuwbare energie in hetzelfde elektriciteitsnet als ons datacenter.’

Zodra het project operationeel is, wordt verwacht dat Cove Mountain 2 elektriciteit zal opwekken die overeenkomt met de energiebehoefte van 36.000 huishoudens in Utah. First Solar verwacht eind 2019 met de bouw te beginnen en schat dat Cove Mountain en Cove Mountain 2 gemiddeld ongeveer 450 banen zullen genereren, en met pieken tot 1.100 banen op het hoogtepunt van de werkzaamheden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Exasun B.V. zoekt:

Teamleider Productie

Fulltime (40 uur) - 2497GC, 122
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!