Solar Magazine - Kamervragen over zonnepanelen die uit moeten vanwege verstoren C2000-netwerk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen over zonnepanelen die uit moeten vanwege verstoren C2000-netwerk
foto: GroenLinks

Kamervragen over zonnepanelen die uit moeten vanwege verstoren C2000-netwerk

Tom van der Lee (GroenLinks) heeft Kamervragen gesteld over zonnepanelen op het World Forum in Den Haag die gedurende 3 weken uitgeschakeld moeten worden wegens mogelijke verstoring van het C2000-netwerk.

Vanwege die mogelijke verstoring van het politienetwerk C2000 zijn op last van het Agentschap Telecom 252 zonnepanelen op het dak van het Haagse congrescentrum World Forum tijdelijk uitgeschakeld. In het congrescentrum wordt deze maand de 3-daagse ondernemerstop GES 2019 gehouden met op de sprekerslijst onder meer de Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openen de top.

Van der Lee heeft de volgende Kamervragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat:

  • Deelt u de mening dat het onwenselijk is dat eigenaren van zonnepanelen, in dit geval nota bene een coöperatie van omwonenden, buiten hun schuld om gedupeerd worden en dat dit de energietransitie tegenwerkt?
  • Waarom moeten de zonnepanelen 3 weken uit worden geschakeld terwijl het evenement slechts 3 dagen duurt?
  • Wie zal de misgelopen inkomsten betalen aan de energiecoöperatie? Kunt u er zorg voor dragen dat de eigenaren van de zonnepanelen op een nette wijze worden gecompenseerd?
  • Klopt het dat onvoldoende kennis van installateurs de oorzaak is van mogelijke storingen, zoals brancheorganisatie Holland Solar aangeeft? Zo ja, kunt u er zorg voor dragen dat de juiste kennis over de installatie van zonnepanelen wordt verspreid onder installateurs? Mocht u niet met zekerheid weten wat de oorzaak van de storingen is, kunt u dit dan laten onderzoeken?

Het Agentschap Telecom onthulde in de mei 2019-editie van Solar Magazine een reeks tips voor het installeren van storingsarme zonnestroomsystemen. ‘We willen bewustzijn creëren over verstoring door pv, gezamenlijk problemen voorkomen en Nederland bereikbaar houden’, aldus inspecteur Markttoezicht Eddie Hut destijds. ‘Wij streven naar een veilig verbonden Nederland. Het voorkomen van verstoringen van de ether is daarbij cruciaal. Die kunnen veroorzaakt worden door allerhande elektrische installaties en hun componenten. Zonnestroom (pv) is een van die technologieën en heeft dus al langer onze aandacht.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!