Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnegilde levert 7 zonnestroomprojecten met cable pooling voor Windunie op

Zonnegilde levert 7 zonnestroomprojecten met cable pooling voor Windunie op

Zonnegilde meldt dat het bedrijf inmiddels 7 zonnestroomprojecten voor Windunie heeft opgeleverd. Bij een aantal projecten is cablepooling toegepast. Op de locaties zijn namelijk ook al windmolens aanwezig.

Zonnegilde en Windunie maakten in juni 2018 bekend een samenwerking te zijn aangegaan voor de realisatie van circa 14.000 zonnepanelen op de daken van 14 verschillende agrarische ondernemingen. Uiteindelijk zullen er nu op 11 locaties zo’n 10.500 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Met een totaal vermogen aan zonnepanelen van 3,3 megawattpiek en een jaarlijkse opwekking van bijna 3 miljoen kilowattuur zonnestroom.

Uit onderzoek van Liander blijkt dat slechts 3 procent van de tijd wind en zon op 1 aansluiting samen te veel energie produceren. Dan schakelt een ‘power management systeem’ een deel van de zonnepanelen even uit. Het verlies van die stroom weegt volgens Zonnegilde op tegen de kosten die de leden van Windunie anders kwijt zijn voor de aanleg van een extra aansluiting.

Voordelen van zon en wind op 1 aansluiting zorgen er volgens Liander onder meer voor dat er minder kosten aan netverzwaring, netverlies en onderhoud voor netbeheerders zijn. Ook voor de leden van Windunie zijn de kosten logischerwijs lager, wat het economisch rendement van de projecten verbetert.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Customer Support medewerker

Libra Energy zoekt een Customer Support medewerker.
Uitgeest • Fulltime
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!