Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnegilde levert 7 zonnestroomprojecten met cable pooling voor Windunie op

Zonnegilde levert 7 zonnestroomprojecten met cable pooling voor Windunie op

Zonnegilde meldt dat het bedrijf inmiddels 7 zonnestroomprojecten voor Windunie heeft opgeleverd waarbij cable pooling is toegepast. Op de locaties zijn namelijk ook al windmolens aanwezig.

Zonnegilde en Windunie maakten in juni 2018 bekend een samenwerking te zijn aangegaan voor de realisatie van circa 14.000 zonnepanelen op de daken van 14 verschillende agrarische ondernemingen. Uiteindelijk zullen er nu op 11 locaties zo’n 10.500 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Met een totaal vermogen van 3,3 megawattpiek en een jaarlijkse opwekking van bijna 3 miljoen kilowattuur zonnestroom.

Uit onderzoek van Liander blijkt dat slechts 3 procent van de tijd wind en zon samen te veel energie produceren. Dan schakelt een zonneschakelaar de zonnepanelen of windmolen(s) even uit. Het verlies van die stroom weegt volgens Zonnegilde op tegen de kosten die Windunie anders kwijt is voor de aanleg van een extra aansluiting.

Voordelen van zon en wind op 1 aansluiting zorgen er volgens Zonnegilde onder meer voor dat er minder kosten aan netverzwaring, netverlies en onderhoud voor Liander zijn. Ook voor Windunie zijn de kosten logischerwijs lager, wat het economisch rendement van de projecten verbetert.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie Flevoland

ECONNECTIC zoekt een consultant duurzame energie Flevoland
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!