Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
7.120 zonnepanelen voor logistiek dienstverlener DB Schenker
foto: DB Schenker

7.120 zonnepanelen voor logistiek dienstverlener DB Schenker

Logistiek dienstverlener DB Schenker heeft op zijn logistiek centrum op Venlo Tradepark Noord 7.120 zonnepanelen in gebruik genomen. De zonnepanelen beslaan een oppervlakte van meer dan 3,5 voetbalvelden.

De verwachte zonnestroomproductie bedraagt 1.755 megawattuur. Ongeveer een kwart van de energie gebruikt de Schenker-vestiging zelf, de overproductie wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Op de Schenker-vestigingen Zwevegem en Eupen bevinden zich ook al zonnepanelen. Momenteel vinden er studies plaats voor het monteren van zonnepanelen op meer vestigingen in de Benelux.

‘Het verduurzamen van onze bestaande bedrijfspanden staat voorop in ons bedrijfsbeleid. We onderzoeken steeds nieuwe mogelijkheden in en rondom onze vestigingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen', stelt Emile Goossens, chief financial officer bij Schenker Logistics Benelux. ‘Zo schakelen we ook over op led-verlichting. Een aantal locaties in de Benelux heeft deze overstap in de afgelopen 3 jaar al gemaakt. Dit levert een drastische vermindering van bijna 40 procent van het jaarlijkse energieverbruik op. De lichtinstallaties zijn op afstand in te regelen en aan te passen aan de gewenste werksituatie. Denk hierbij aan bewegingssensoren, licht dimmen en tijdschakeling.’

DB Schenker telt ruim 76.000 medewerkers in meer dan 130 landen. Wereldwijd heeft het concern 2.000 eigen vestigingen. In de Benelux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Het telt in Nederland zo’n 4.000 medewerkers en 34 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!