Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen maakt steun voor drijvend zonnepark Cable Park Terhills bekend
foto: © Kitthanes Ratanasira | Dreamstime.com

Vlaanderen maakt steun voor drijvend zonnepark Cable Park Terhills bekend

Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Energie, heeft in een ministerieel besluit de voorlopige bandingfactor voor het drijvende zonnepark Cable Park Terhills in Dilsen-Stokkem vastgelegd.

Afgelopen maand werd al de weg geplaveid voor het drijvend zonnepark van 5 megawattpiek in Dessel.

De voorlopige bandingfactor voor het drijvende zonnepanelenpark ‘Cable Park Terhills’ is vastgelegd op 0,843. Dit komt overeen met een steun van ongeveer 78,40 euro per opgewekte megawattuur voor een periode van 10 jaar. Het pv-project in Dilsen-Stokkem zal een piekvermogen hebben van 1,2 megawattpiek.

Naast de 70 procent standaard drijvende zonnepanelen, zal 30 procent van de zonnepanelen uitgerust worden met trackers die de zon steeds volgen, met een verhoogde helling tot 30 graden, dubbelzijdige zonnecellen en een actief koelsysteem.

Op basis van de voorlopige bandingfactor krijgt de investeerder een idee van de steun waar hij recht op heeft. Na de afgifte van de omgevingsvergunning wordt de definitieve bandingfactor toegekend. Minister Peeters hierover: ‘Met deze voorlopige bandingfactor wordt een tweede drijvende zonnepark met innovatieve technologieën mogelijk in Vlaanderen. De elektriciteit is bedoeld voor het Cablepark en het vakantiepark. Wat overblijft gaat naar het net. De inzet van innovatieve zonnepanelen maakt dit project extra interessant.’

De elektriciteit van het zonnepark wordt in hoofdzaak lokaal verbruikt, door het Cablepark en het vakantiepark. Het resterende deel wordt op het net geplaatst. Overigens werd eerder dit jaar al de voorlopige bandingfactor van het zonnepark Vliegasstort Terhills bekendgemaakt. De steun voor dit zonnepark ligt aanzienlijk lager, maar het gaat hier dan ook om een grondgebonden zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Technisch manager (zonnepanelen)

Zelfstroom zoekt een Technisch manager (zonnepanelen)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
ECONNETIC zoekt:

Senior Consultant Windenergie

ECONNETIC zoekt een Senior Consultant Windenergie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!