Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groningen breidt stimuleringsregeling SamenZonderAsbest uit met 100 daken

Groningen breidt stimuleringsregeling SamenZonderAsbest uit met 100 daken

De provincie Groningen breidt de stimuleringsregeling SamenZonderAsbest uit met 100 daken. De asbestdaken worden gesaneerd en de nieuwe daken worden voorzien van zonnepanelen.

De pilot SamenZONderAsbest wordt uitgevoerd door Ecoop in samenwerking met de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO Noord). Met een bijdrage van 600.000 euro uit het Nationaal Programma Groningen (NPG) kan de pilot worden uitgebreid van 20 naar 120 daken. In het project werken dakeigenaren en lokale energiecoöperaties samen.

De belangstelling van dakeigenaren voor de stimuleringsregeling is volgens de provincie Groningen groot. In de aanmeldperiode januari tot en met april zijn er 182 aanvragen binnengekomen voor 20 beschikbare plaatsen. Eind april is hieruit een top 60 van potentieel geschikte daken samengesteld. De aanmeldingen betreffen vooral asbestdaken op boerderijen, maar ook op bedrijfsgebouwen en woonboerderijen. Ook verschillende lokale energiecoöperaties hebben gereageerd. Zij willen graag gebruikmaken van gesaneerde daken voor het opwekken van duurzame energie, samen met omwonenden.

Dankzij de NPG-bijdrage is de stimuleringsregeling SamenZONderAsbest weer opengesteld. Er kunnen 100 extra asbestdaken vervangen worden en voorzien van zonnepanelen. Het totaal komt hiermee op 120 zonnedaken. Dakeigenaren kunnen een dakcheck aanvragen, waarmee onderzocht wordt of hun dak geschikt is voor het plaatsen van een groot aantal zonnepanelen. Zo moet de dakconstructie sterk genoeg zijn voor het gewicht van de zonnepanelen. Belangstellenden voor een dakcheck kunnen nog tot 15 november 2019 een aanvraag indienen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!