Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw Zonnepark De Rietstap van start
foto: Greenspread

Bouw Zonnepark De Rietstap van start

Greenspread en Klomps Projectontwikkeling hebben met de onthulling van het bouwbord het startschot gegeven voor de realisatie van zonnepark De Rietstap. Het zonnepark telt 6.000 zonnepanelen.

Het zonnepark is een gezamenlijk initiatief van Klomps Projectontwikkeling en Greenspread, die beide 50 procent aandeelhouder zijn. Het project wordt gerealiseerd langs de Rietstapperweg in Dinxperlo. 

Voor het zonnepark wist Greenspread in de najaarsronde van de SDE+-regeling 2018 subsidie te verkrijgen. De aanbesteding van het zonnepark is eerder dit jaar afgerond. De gemeente Aalten gaf vorig jaar al een omgevingsvergunning af. De gronden waarop het zonnepark gerealiseerd wordt, zijn gelegen tussen het bedrijventerrein De Rietstap en de bebouwde kom van Dinxperlo. De gronden hebben weliswaar een agrarische bestemming, maar in het kader van de cultuurlandschappelijke inventarisatie zijn deze gronden gewaardeerd als 'zeer laag'. De ontwikkeling van het zonnepark is volgens de gemeente dan ook acceptabel in het kader van de landschappelijke waardering.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!