Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Carmeuse neemt in Wallonië zonnepark met 8.800 zonnepanelen in gebruik
foto: Integrale

Carmeuse neemt in Wallonië zonnepark met 8.800 zonnepanelen in gebruik

Kalkproducent Carmeuse heeft een zonnepark met 8.800 zonnepanelen ingehuldigd op zijn site te Aisemont in Wallonië (red. gemeente Fosses-la-Ville in de provincie Namen).

Integrale heeft de financiering van het project op zich genomen. Het gaat om een investering van bijna 3 miljoen euro. Het plan, de bouw en het onderhoud van de installatie zijn in handen van PerPetum.

De installatie strekt zich uit over 5 hectaren en produceert jaarlijks 2,5 gigawattuur aan zonnestroom. Dat is goed voor 15 procent van de dagelijkse consumptie van de site. De kalkproducent reduceert zo zijn CO2-uitstoot met bijna 1.000 ton per jaar.  

Het zonnepark in Aisemont is het tweede op een locatie van Carmeuse. In mei 2018 opende het bedrijf al een zonnepark in Wanze. Dat park telt 13.200 zonnepanelen. Het was toen het grootste zonnepark in Wallonië.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Huurdezon zoekt:

Medewerker Sales

Huurdezon zoekt een Medewerker Sales
Fulltime • Amsterdam
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!