Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (11) | Zonnepanelen voor winkels en mkb-bedrijven: van Texel tot Maastricht
foto: Greenspread

Project in beeld (11) | Zonnepanelen voor winkels en mkb-bedrijven: van Texel tot Maastricht

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen*.

Greenspread heeft 1.675 zonnepanelen opgeleverd in Heerhugowaard. De zonnepanelen zijn geplaatst op de daken van winkelcentrum Middenwaard dat in handen is van vastgoedbedrijf Wereldhave.

Dutch Flame heeft 1.200 zonnepanelen geplaatst op het dak van haar fabriek in Zeewolde. Het bedrijf wekt nu net zoveel stroom op als de hoeveelheid die zij op jaarbasis zelf verbruikt. Het project is gerealiseerd door Solarpartners. Vanaf eind juni draait de installatie volledig en zijn de zonnepanelen in staat om 350.000 kilowattuur per jaar op te wekken.

Adore montage, onderdeel van Schone Energie, heeft bij een agrarisch bedrijf in Oosterland 648 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen kennen een vermogen van 648 kilowattpiek.

Eco Solutions Nederland heeft bij 2 filialen van de Linde fietsen op Texel de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen afgerond. Bovendien installeert het bedrijf nu zonnepanelen bij CIV te Texel. In totaal zijn voor de projecten 1.400 glas-glaszonnepanelen van Solarwatt gebruikt.

New Energy Systems heeft bij Intratuin Maastricht een pv-systeem van 328 kilowattpiek geïnstalleerd. Bovenstaande video toont de 875 zonnepanelen.

Supermarktketen Lidl heeft een nieuw filiaal in Huizen geopend. Het dak van de vestiging – die vanwege haar mvo-beleid geen sigaretten meer verkoopt – is voorzien van 700 zonnepanelen.

Betonijzerbuigcentrale en Handelmaatschappij heeft op haar locatie in Giessen 800 zonnepanelen in gebruik genomen. In 1953 is de firma als traditioneel betonijzervlechtbedrijf opgestart.

ASN Installaties heeft in opdracht van Eneco 914 zonnepanelen geplaatst bij PostNL Apeldoorn. Het gaat om HiDM-zonnepanelen van Canadian Solar met een vermogen van 330 wattpiek per stuk. Verder is onderconstructie Van der Valk Pro+ gebruikt en zijn power optimizers en omvormers van SolarEdge toegepast.

Boom laat Tenten Solar 676 zonnepanelen installeren op haar bedrijfspand. Boom levert al sinds 1895 meer dan 90.000 verschillende producten voor laboratoria.

Kremer is begonnen met het aanleggen van een pv-installatie van 1.650 zonnepanelen op het warehouse van Kramp. Medewerkers van Kramp participeren in de corporatie ‘Energized By Kramp’ een initiatief opgezet samen met de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM).

e-Quest Automatisering heeft in Helmond 1.663 zonnepanelen in gebruik genomen. De zonnepanelen verzorgen de stroomvoorziening van het datacenter van het bedrijf.

* In verband met de steeds groeiende projectomvang worden per 1 juni 2019 enkel nog projecten met een omvang vanaf 2.000 zonnepanelen als individueel nieuwsbericht gepubliceerd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!