Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Triodos Bank krijgt ’s werelds grootste bidirectionele laadplein met zonnepanelen
foto: Triodos Bank

Triodos Bank krijgt ’s werelds grootste bidirectionele laadplein met zonnepanelen

Bij het nieuwe, remontabel kantoorgebouw van Triodos Bank naast station Driebergen-Zeist verrijst ’s werelds grootste bidirectionele laadplein. Het terrein wordt uitgerust met zonnepanelen.

Vanaf aankomend najaar zijn op de locatie 120 slimme laders in staat om zonne-energie in de batterijen van elektrische (deel)auto’s op te slaan. Het systeem draagt bij aan het opvangen van pieken in stroombelasting.

Triodos Bank realiseert het project in nauwe samenwerking met ontwikkelaar EDGE Technologies en We Drive Solar. De bidirectionele laders zijn direct aangesloten op 3.253 vierkante meter aan zonnepanelen en hebben een driedubbele functie. Elektrische auto’s kunnen hier laden. Auto’s waarvan de accu vol genoeg is, kunnen ook weer stroom terugleveren, zodat de energie kan worden gebruikt in het kantoorgebouw of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De autobatterij wordt maximaal geladen als het aanbod van elektriciteit groter is dan de vraag, zoals bij een overschot aan zonne-energie. Een batterij kan ook elektriciteit aan het net terugleveren als de vraag naar energie hoog is. Zo wordt flexibele opslagcapaciteit gecreëerd die pieken op het net kan verminderen.

Onderdeel van het plan is dat Triodos Bank haar deelauto’s vervangt door 100 procent elektrische auto’s, zodat deze onderdeel worden van het bidirectionele laden. Triodos Bank gaat onderzoeken hoe naast de medewerkers van Triodos Bank ook de inwoners van Zeist en omstreken gebruik kunnen maken van haar elektrische deelauto’s.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Technique Solaire Nederland B.V. zoekt:

Projectleider (minimaal 3 jaar ervaring in zonne-energie)

Fulltime (40 uur) - Bilthoven 3723 RK
Coolblue zoekt:

Hoofdmonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!