Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘ZonneDelers’ bereiken mijlpaal: 10 miljoen euro in zonne-energie via particulieren
foto: Dé Duurzame Uitgeverij

‘ZonneDelers’ bereiken mijlpaal: 10 miljoen euro in zonne-energie via particulieren

Particuliere investeerders maken als ‘ZonneDelers’ 74 zonne-energieprojecten mogelijk via ZonnepanelenDelen. Via de projecten op ZonnepanelenDelen is 10 miljoen euro in zonne-energie geïnvesteerd door particulieren.

Via de projecten is in totaal meer dan het vijfvoudige bedrag in zonne-energie geïnvesteerd: 55 miljoen euro. De projecten hebben een vermogen van 48,9 megawattpiek, jaarlijks levert dat stroom op voor ongeveer 15.000 huishoudens. Oprichter Sven Pluut: ‘We hebben bewezen dat dit model werkt, en ons financieringsplatform is klaar voor veel meer volume en duurzame impact.’

Particulieren kunnen via ZonnepanelenDelen, sinds afgelopen jaar met een AFM-vergunning, direct investeren in zonne-energieprojecten en de waarde van de stroom verrekend krijgen. Zij dragen zo op de gemakkelijkste manier bij aan de opwek van meer duurzame energie. 5.300 ‘ZonneDelers’ participeren in zonne-energie buiten het eigen huis en kunnen zo (deels) voorzien in hun eigen duurzame stroom.

ZonnepanelenDelen is in 2014 gelanceerd om eenvoudig financiering aan te trekken voor zonne-energiesystemen op bedrijfsdaken. Via de gestandaardiseerde manier van werken kan ZonnepanelenDelen naar eigen zeggen wel financiering verstrekken waar andere opties snel te hoge financieringskosten met zich meebrengen. Zo worden deze zonne-energieprojecten wel gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Statkraft zoekt:

Lead Business and Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Rooftop Energy zoekt:

Accountmanager

Rooftop Energy zoekt een accountmanager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!