Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Intersolar Europe: awards voor Huawei, JinkoSolar en Raycatch
foto: Intersolar Europe

Intersolar Europe: awards voor Huawei, JinkoSolar en Raycatch

Intersolar Europe heeft de bedrijven onthuld die in 2019 de Intersolar Awards hebben gewonnen. JinkoSolar, Huawei en Raycatch zijn dit jaar de gelukkigen.

De jury – bestaande uit 5 experts – heeft uit de 10 genomineerden 3 winnaars gekozen.

Stringomvormer Huawei
Huawei heeft een award in de wacht gesleept voor zijn slimme stringomvormer SUN2000. De omvormer maakt flexibele installatie van grote residentiële en commerciële systemen mogelijk. Het lichtgewicht en compacte product omvat een uitgebreid softwarepakket met geïntegreerde foutdiagnostiek en een energiebeheersysteem dat een probleemloze werking ondersteunt met desgewenst een opslagsysteem voor batterijen. De juryleden stellen onder de indruk te zijn van de combinatie van zo veel geavanceerde functies die in 1 systeem zijn geïntegreerd. De omvormer kan ook worden gecombineerd met power optimizers om de negatieve effecten van schaduwwerking of verschillende module-indelingen te verminderen.

Artificial Intelligence van Raycatch
De Israëlische start-up Raycatch maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om vakkundig analyses en nauwkeurige diagnoses uit te voeren voor de grote hoeveelheid data die pv-systemen genereren. Het door het bedrijf ontwikkelde Deep-Solar is een volledig geautomatiseerd AI-softwareprogramma voor de monitoring van pv-systemen. De juryleden waren onder de indruk van deze tool die gegevens uit bestaande monitoringsystemen gebruikt om de systeemprestaties te optimaliseren en het intervalgebaseerde onderhoud te vervangen door een kosteneffectieve, responsieve aanpak.

Cheetah-zonnepaneel JinkoSolar
JinkoSolar heeft een award gekregen voor zijn bifaciale siliciumzonnepaneel Cheetah. Het bedrijf heeft voor de eerste keer de door DuPont gefabriceerde transparante backsheet Swan geïntegreerd in zijn Cheetah-zonnepaneel. Hierdoor is het product lichter dan de glas-glasmodules die traditioneel worden gebruikt voor bifaciale technologie. De juryleden prijzen JinkoSolar vanwege het moduleconcept in combinatie met de 30-jarige productiegarantie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • België
Zon & Zo zoekt:

Onderaannemers voor installatie zonnepanelen

Zon & Zo zoekt onderaannemers voor de installatie van zonnepanelen
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!