Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Panasonic onthult energiemanagementsysteem en flexibele Amorton-zonnecellen
foto: Panasonic

Panasonic onthult energiemanagementsysteem en flexibele Amorton-zonnecellen

Panasonic heeft op de vakbeurs Intersolar Europe in München een nieuw energiemanagementsysteem geïntroduceerd en zijn flexibele amorfe siliciumzonnecellen Amorton.

Met het Home Energy Management System (HEMS) kan volgens het bedrijf energie worden bespaard en comfort en veiligheid in woningen worden vergroot. Door het HEMS te combineren met de onlangs geïntroduceerde nieuwe generatie HIT-zonnepanelen en een Panasonic lucht/water-warmtepomp kunnen huiseigenaren toegroeien naar een energieneutrale woning. Het Home Energy Management System (HEMS) van Panasonic is al geruime tijd in gebruik in Japan. Op Intersolar Europe 2019 is de voor Europa aangepaste versie geïntroduceerd.

HEMS maakt het mogelijk om middels 1 app energie te besparen en het comfort en de veiligheid in een gebouw te verbeteren. Daarvoor meet het systeem de energiestromen van het pv-systeem, het energieopslagsysteem, de warmtepomp, en andere installaties.

Panasonic introduceert dit jaar op Intersolar Europe ook voor het eerst zijn Amorton amorfe siliciumzonnecellen. Deze zonnecellen bieden volgens het bedrijf de mogelijkheid om verschillende toepassingen van duurzame energie te voorzien, zoals horloges, autonome sensoren, schermen en rekenmachines. Dankzij de lage procestemperaturen kunnen materialen zoals glas, kunststof en roestvrij staal in de Amorton-zonnecellen worden verwerkt. Dit maakt het mogelijk om flexibele, dunne zonnecellen in complexe vormen te produceren en daarmee te voldoen aan klantspecifieke eisen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Customer Support medewerker

Libra Energy zoekt een Customer Support medewerker.
Uitgeest • Fulltime
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!