Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Xemex en Cast4All lanceren SUNGATE
foto: Cast4All

Xemex en Cast4All lanceren SUNGATE

Xemex en Cast4All lanceren deze week op de vakbeurs Intersolar Europe de SUNGATE. Deze maakt de rechtstreekse GPRS/4G-uitlezing via de omvormer van een zonnepaneleninstallatie mogelijk.

De Sungate is een communicatiemodule, voorzien van een simkaart, die eenvoudig te installeren is naast de in een woning aanwezige omvormer. Het apparaat wordt via een kabel aangesloten op de RS485-communicatiepoort van de omvormer en leest zo rechtstreeks data uit de omvormer uit. De Sungate is merkonafhankelijk en werkt op elke SunSpec-compatibele omvormer.

De communicatie verloopt standaard via GPRS, maar de module is geschikt voor toekomstige communicatietechnologieën zoals 4G, NB-IoT, LTE-M en LTE Cat-1. Om het datavolume per maand laag te houden, gebeurt het uitlezen van de logfiles 2 keer per dag. Een hogere frequentie is mogelijk.

Extra beveiliging instellen, aanpassingen in de firmware doorvoeren of op afstand parameters wijzigen is mogelijk met de optionele transparantmodus. Dit is een extra configuratietool om zelf aanpassingen te doen aan de omvormer. De Sungate cloud software bevat verder optimalisatie-algoritmen en een geïntegreerde probleemdetectie. Via de API kunnen externe applicaties en portals worden gekoppeld.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Office Management

Libra Energy zoekt een Stagiair Office Management
Fulltime • Uitgeest
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!