Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netproblemen bij Enexis nemen toe: transportcapaciteit op bij nog eens 3 hoogspanningsstations
foto: Enexis

Netproblemen bij Enexis nemen toe: transportcapaciteit op bij nog eens 3 hoogspanningsstations

Een update van Enexis over beschikbaarheid van transportcapaciteit laat zien dat bij 3 nieuwe stations in Drenthe en Overijssel geen transportcapaciteit meer beschikbaar is voor nieuwe aanvragen voor zonneparken.

In Overijssel en Drenthe is er bij de stations Meppel, Steenwijk en Ommen Dante geen transportcapaciteit voor teruglevering meer beschikbaar. Dit betekent dat men geen aanvragen voor een grootverbruikaansluiting voor teruglevering meer kan realiseren. Bovendien is er een nieuw station waarvoor nog maar beperkte transportcapaciteit voor teruglevering beschikbaar is, te weten station Deventer Bergweide.

Stations met beperkt beschikbare transportcapaciteit 
Op de hoogspanningsstations in onderstaande tabel is nog maar beperkt transportcapaciteit voor teruglevering beschikbaar. Dit betekent dat Enexis niet alle aanvragen voor teruglevering kan realiseren.

Provincie

Station

Groningen

Groningen-Hunze, Vierverlaten, Weiwerd, Kropswolde, Meeden, Veendam, Winschoten

Drenthe

Zeijerveen, Coevorden

Overijssel

Dedemsvaart, Hardenberg, IJsselmuiden, Vollenhove, Raalte, Almelo Mosterdpot, Tubbergen

Stations zonder beschikbare transportcapaciteit
Op de hoogspanningsstations in onderstaande tabel is géén transportcapaciteit voor teruglevering meer beschikbaar. Dit betekent dat Enexis geen aanvragen voor een grootverbruikaansluiting voor teruglevering kan realiseren.

Provincie

Station

Groningen

Eemshaven-Oost, Stadskanaal, Musselkanaal

Drenthe

Gasselte, Hoogeveen, Beilen, Bargermeer, Emmen, Klazienaveen, Veenoord, Meppel

Overijssel

Vroomshoop, Zwolle Hessenweg, Zwartsluis, Steenwijk, Ommen Dante

Noord-Brabant

Cuijk, Haps

Limburg

Gennep

Video-animatie schaarste
Uit onderstaande video blijkt dat er inmiddels in steeds grotere delen van 3 van de noordelijke provincies waar Enexis actief is - Groningen, Drenthe en Overijssel - schaarste ontstaat. In vrijwel heel Drenthe zijn er nu problemen. Enexis gaf vorige maand al inzicht in de planning voor uitbreidingswerkzaamheden van het (hoogspannings)net om de uitrol van meer duurzame energie mogelijk te maken.

Klik op onderstaande video om de animatie af te spelen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Operationeel manager

Wil je meer doen op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van de markt op de voet volgen? Houd je van een afwisselende en uitdagende baan waarbij je oplossingsgericht te werk moet gaan? Kom dan werken bij Green Energy Company als operationeel...
Fulltime (40 uur) - Weesp
eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Functiebeschrijving AC Monteur (zonnepaneel installaties) Eigenenergie.net is de specialist in zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor dak, gevel en grond voor bedrijven, woningcorporaties en projecten. Wij onderscheiden ons met onze...
Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!