Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander leidt nieuwe groep statushouders op
foto: Alliander

Liander leidt nieuwe groep statushouders op

Netbeheerder Liander is gestart met het opleiden van een nieuwe groep statushouders om zo het hoofd te bieden aan de krapte op de arbeidsmarkt. De statushouders worden opgeleid tot elektramonteur.

De statushouders doorlopen een speciaal opleidingstraject dat 3 jaar duurt. Daarna hebben ze gegarandeerd een vaste baan bij Liander. Een van de manieren waarop Alliander de vijver van technici vergroot, is door statushouders op te leiden tot monteur. Hiervoor heeft Liander samen met een aantal partners een speciaal opleidingsprogramma voor hen opgestart.

De nieuwe groep die een opleiding volgt – afkomstig uit Iran, Syrië, Saoedi-Arabië en Eritrea – is geselecteerd door Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en opleidingsinstituut Temphory.

Als de statushouders na ruim 1 jaar hun mbo-diploma halen, gaan ze aan de slag als leerling-monteur. Ze werken dan samen met een ervaren monteur om het vak in de praktijk te leren. Na ongeveer 3 jaar zijn ze klaar om zelfstandig te werken. Afgelopen maart kreeg de eerste groep statushouders haar diploma.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectleider PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Technisch Projectleider PV-installaties
Fulltime • Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!