Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie in Flevoland voor kleinschalige (zonne-)energie-initiatieven

Subsidie in Flevoland voor kleinschalige (zonne-)energie-initiatieven

Flevoland stelt per direct subsidie beschikbaar voor kleinschalige (zonne-)energie-initiatieven. De subsidie is bedoeld om inwoners te helpen met initiatieven voor energiebesparing, -opwek, -opslag en -distributie.

Het gaat om lokale initiatieven die kunnen doorgroeien naar provinciaal niveau. De regeling is breed opgezet en de provincie wil vooral een beroep doen op de inventiviteit en maatschappelijke betrokkenheid van Flevolanders om oplossingen te vinden voor lokale uitdagingen op het gebied van de energietransitie.

Gedeputeerde Jop Fackeldey: ‘De energietransitie begint bij jezelf, zou het nieuwe motto kunnen zijn. De kracht van de verandering van onderop kan de overgang naar duurzame energie enorm versnellen. Vandaar dat we als provincie met deze subsidie kleine initiatieven net een extra zetje willen geven om van een goed idee naar een echt project te laten groeien. Zo zijn vaak ook grootschalige projecten zoals zonneweiden en windmolenparken ontstaan. We gaan ook goed kijken naar de initiatieven die worden ingediend en als er ideeën tussen zitten die het verdienen om groter te worden opgepakt, dan zullen we ook kijken hoe wij als provincie daarin kunnen helpen.’

De subsidieregeling wordt tussen nu en eind 2020 in totaal 5 keer voor een bepaalde periode opengesteld. Te beginnen vanaf nu tot en met 31 mei. Dit wordt gedaan, omdat een expertteam de aanvragen gaat beoordelen. Door de regeling steeds beperkt open te stellen, krijgt het expertteam voldoende tijd om de aanvragen goed te beoordelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Duramotion zoekt:

Zelfstandig Monteur E

Duramotion zoekt een zelfstandig Monteur E
Fulltime • Hoensbroek
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!