Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fusiegemeente Het Hogeland harmoniseert beleid rond zonnepanelen in beschermde dorpsgezichten

Fusiegemeente Het Hogeland harmoniseert beleid rond zonnepanelen in beschermde dorpsgezichten

De fusiegemeente Het Hogeland gaat haar beleid rond zonnepanelen in beschermde dorpsgezichten harmoniseren. Momenteel zijn er namelijk 5 verschillende beschermde dorpsgezichten in de gemeente.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten de regels voor zonnepanelen in beschermde dorpsgezichten gelijk te trekken. Ook het welstandsbeleid wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Er zijn 5 beschermde dorpsgezichten in de gemeente, te weten Winsum-Obergum, Eenrum, Onderdendam, Warffum en Wadwerderweg. Dit is ontstaan door de fusie per 1 januari 2019 van de gemeenten Bedum, Eemsmond, De Marne en Winsum. Zo hebben Bedum (2015) en Eemsmond (2018) aparte regels vastgesteld en De Marne en Winsum niet. Welke gevolgen dit heeft voor de verschillende regelingen is nu nog niet duidelijk. De komende periode wordt gebruikt om de verschillende regels voor zonnepanelen goed in beeld te krijgen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!