Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kabinet onderzoekt mogelijkheid voor groter aandeel duurzame energie in 2020
foto: Rijksoverheid

Kabinet onderzoekt mogelijkheid voor groter aandeel duurzame energie in 2020

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om in 2020 een groter aandeel duurzame energie in de nationale energiemix te realiseren. Dit schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een Kamerbrief.

De brief is opgesteld naar aanleiding van 2 verzoeken van de Tweede Kamer: een verzoek van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat om een toelichting op het voorziene tijdpad voor het Klimaatakkoord en een verzoek van het GroenLinks-kamerlid Jesse Klaver over hoe het kabinet gaat voldoen aan de uitspraken in de Urgenda-zaak. Daar vroeg Klaver ook om in te gaan op de opmerking van Eurocommissaris Cañete over het Nederlandse doel voor het aandeel hernieuwbare energie in 2020.

Wiebes stelt nu dat het kabinet bij de aanbieding van het Klimaatakkoord aan de Tweede Kamer de Kamerleden zal informeren over de manier en het moment waarop zal worden vastgesteld of de doelen worden gehaald. Om uitvoering te geven aan het Urgenda-vonnis werkt het kabinet nog altijd aan een maatregelenpakket. De minister stelt hier zo snel mogelijk op terug te komen bij de Kamerleden.,

Over het doel voor hernieuwbare energie in 2020 is de minister echter iets concreter. ‘Momenteel onderzoek ik welke mogelijkheden ik zou kunnen nemen voor het vergroten van het aandeel duurzame energie in 2020.’ Daarbij neemt Wiebes ook antwoorden mee naar aanleiding van een motie over een verkenning van de mogelijke inzet van buitenlandse projecten voor het Nederlandse doel voor 2020.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!