Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
100.000-zonnepanelenplan Groene Woud krijgt vorm: Zonnemaatje van start in Haaren
foto: Duurzame Energie Haaren

100.000-zonnepanelenplan Groene Woud krijgt vorm: Zonnemaatje van start in Haaren

Als onderdeel van het Europese project Energy Cooperative Communities (ECCO’s) gaat in de Brabantse gemeente Haaren het Zonnemaatje van start: zonnestroom opwekken op andermans dak.

Stichting Streeknetwerk Het Groene Woud ging vorig jaar van start met het Europese ECCO-project dat een Interreg-subsidie kreeg om samen met 5 gemeenten te werken aan een 100.000-zonnepanelenplan en lokale energieagenda’s.

Het doel is energiegemeenschappen te vormen in de 5 gemeenten. De inzet van de aanpak sociale innovatie is gericht op de verbinding tussen professionals en de vrijwillige inzet uit de samenleving die zich wil verenigen in collectief verband. Haaren is de eerste gemeente waar de inzet van lokale mensen via de aanpak sociale innovatie ondersteund wordt om het project ‘Zonnemaatje’ verder te brengen. De pilot is erop gericht om te onderzoeken hoe de energietransitie in een natuurrijke omgeving ingezet kan worden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!