Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greenspread neemt exploitatie postcoderoosprojecten ZonneHub over van Eneco
foto: Greenspread

Greenspread neemt exploitatie postcoderoosprojecten ZonneHub over van Eneco

Greenspread neemt zowel de ontwikkeling als de exploitatie van de postcoderoosprojecten van Eneco over die gebundeld zijn in Zonnehub. ZonneHub is een landelijke coöperatie voor postcoderoosprojecten.

Dankzij deelname in projecten van ZonneHub wekken burgers zonnestroom op, terwijl de zonnepanelen niet op hun eigen dak liggen.

ZonneHub is een initiatief van Eneco en Greenspread. De organisaties namen in 2017 hun eerste Zonnehub in gebruik. Het project – mogelijk gemaakt door de postcoderoosregeling – werd destijds gerealiseerd op het kantoordak van de Rabobank West-Brabant in Etten-Leur.

Greenspread-directeur Jan Willem Zwang: ‘Het principe van ZonneHub sluit naadloos aan op de manier waarop wij duurzame-energieprojecten realiseren, namelijk door mensen uit de nabije omgeving te laten participeren en mee te laten profiteren. Hierdoor ontstaat betrokkenheid en draagvlak bij duurzame-energieprojecten.’

Jop Bröcker, manager Samen Opwekken bij Eneco: ‘We hebben ZonneHub de afgelopen jaren op de kaart gezet als aantrekkelijk alternatief voor zonnepanelen op eigen dak. We werken al jaren samen met Greenspread, dat alle competenties in huis heeft om ZonneHub naar de volgende fase – meer projecten en meer leden – te brengen.’ Eneco blijft betrokken bij ZonneHub, onder meer om het verrekenen van de opgewekte stroom op de energienota mogelijk te maken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
PowerQ zoekt:

Accountmanager

PowerQ zoekt een accountmanager
40 uur • Rotterdam
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!