Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Deventer Ziekenhuis neemt nog eens 2.400 zonnepanelen in gebruik
foto: E2-Energie

Deventer Ziekenhuis neemt nog eens 2.400 zonnepanelen in gebruik

E2-Energie plaatst bij het Deventer Ziekenhuis 2.400 building integrated zonnepanelen (bipv). De bestaande lamellenzonwering wordt vervangen door zonnecellen verwerkt in glas.

De nieuwe zonnepanelen liggen aan de voorkant van het gebouw, onder meer boven de glazen daken boven de hal en de verschillende patio’s. Er is gekozen voor een transparant, lichtdoorlatend type zonnepaneel dat naadloos past in het ontwerp van het gebouw en zowel voldoende energie opwekt als licht doorlaat in het gebouw. 

Het Deventer Ziekenhuis wekte jaarlijks al circa 2 procent van zijn eigen energieverbruik op met zonnepanelen. Dat is straks 7 procent door de forse uitbreiding van het aantal zonnepanelen aan de voorkant van het ziekenhuis die jaarlijks 500.000 kilowattuur zonnestroom zullen opwekken.

In 2015 nam het Deventer Ziekenhuis al 1.140 zonnepanelen in gebruik die goed waren voor een jaarproductie van 275.000 kilowattuur op een verbruik van 13,5 miljoen kilowattuur. Bij enkele lichtkoepels op het dak werden destijds glas-glaszonnepanelen geplaatst om te kijken of deze voldoende energie opleveren en de toetreding van daglicht niet te veel afneemt. Die proef is nu succesvol gebleken.

Jaarlijks neemt het ziekenhuis circa 20.000 patiënten op en bezoeken 300.000 patiënten de poliklinieken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!