Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IHS stelt wereldwijde verkoop zonnepanelen 2019 naar boven bij tot 129 gigawattpiek

IHS stelt wereldwijde verkoop zonnepanelen 2019 naar boven bij tot 129 gigawattpiek

129 gigawattpiek. Dat is het volume aan zonnepanelen dat volgens marktonderzoeksbureau IHS in 2019 wereldwijd verkocht zal worden. Dit betekent een groei van 25 procent ten opzichte van 2018.

In januari meldde IHS dat de wereldwijde verkoop van zonnepanelen in 2019 met 18 procent zou stijgen tot een volume van 123 gigawattpiek.

Dat IHS de cijfers nu naar boven bijstelt, komt volgens de marktonderzoekers door de hoge vraag buiten China. In de landen buiten China verwacht IHS namelijk een marktgroei van 43 procent. Spanje, Vietnam en andere landen hebben dit jaar deadlines voor het voltooien van projecten.

Gezien de huidige indicaties van ontwikkelingsactiviteiten zou China, nog altijd ’s werelds grootste zonnepanelenmarkt, volgens IHS in 2019 een groei van 2 procent tegemoet kunnen zien. Het merendeel van deze installaties zou in de tweede helft van het jaar online komen.

‘Op dit moment zijn de vooruitzichten voor China nog steeds zeer onzeker, omdat het nieuwe definitieve ondersteuningsmechanisme voor zonnepanelen nog moet worden aangekondigd’, vertelt Josefin Berg, onderzoeks- en analysemanager bij IHS. ‘Plannen om het beleid meer te richten op niet-gesubsidieerde pv-systemen zouden de implementatie op korte termijn kunnen vertragen, tenzij strikte bouwtermijnen worden opgelegd om de vraag van 2019 te stimuleren.’

IHS verwacht dat de Verenigde Staten na China de grootste afzetmarkt zullen vormen en daarmee passeert Amerika India in de rangorde. Omdat de investeringskorting van 30 procent – de zogenaamde solar investment tax credits (ITC) – dit jaar afloopt, zullen sommige projecten versneld afgerond worden.

In India heeft het streven naar lagere tenderprijzen, in een tijd waarin componenten duurder zijn geworden door importheffingen, verschillende aanbestedingen zijn vertraagd en de toekomstige Indiase zonnepanelenmarkt in beroering gebracht.

Europa is ten slotte de regio met de grootste opleving van het afgelopen jaar, nadat de minimumimportprijs voor zonnepanelen werd beëindigd. Installaties groeiden in 2018 met 23 procent tot 12 gigawattpiek en volgens IHS zal dit in 2019 toenemen tot 19 gigawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!