Solar Magazine - 3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland
foto: 3E

3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland

3E heeft met behulp van zijn zonnekaart Solar Index Map de evolutie van de zonnestraling in België en Nederland van de jaren 2016 tot 2018 gepresenteerd.

De Solar Index Map analyseert de variabiliteit van de zonne-energie in een bepaalde regio, waardoor het mogelijk is om variaties in zonne-energie nauwkeurig te volgen in vergelijking met de verwachte waarden. Het instrument maakt gebruik van de zonnegegevensservice van 3E en genereert gedetailleerde kaarten die het procentuele verschil weergeven tussen de zonnestraling tijdens de aangegeven periode (red. per jaar in dit geval), en dezelfde energiebron op middellange termijn sinds 2004 (red. P50-waarde).

Dit verschil duidt op natuurlijke fluctuaties die de werking van duizenden pv-systemen in Europa hebben beïnvloed, en een direct effect hebben op de stromen van individuele zonneparken, maar ook op elektriciteitsnetwerken op geaggregeerd niveau.

2018 was zoals bekend een buitengewoon jaar in termen van zonnestraling voor verschillende Noord-Europese landen, met meer dan 10 procent zonnestraling dan het langjarig gemiddelde (P50) op veel plaatsen. Zuid-Europese landen hadden volgens 3E echter een veel donkerder jaar met stralingswaarden die tot 7 procent lager waren dan het gemiddelde.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!