Solar Magazine - 3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland
foto: 3E

3E toont evolutie van zonnestraling in België en Nederland

3E heeft met behulp van zijn zonnekaart Solar Index Map de evolutie van de zonnestraling in België en Nederland van de jaren 2016 tot 2018 gepresenteerd.

De Solar Index Map analyseert de variabiliteit van de zonne-energie in een bepaalde regio, waardoor het mogelijk is om variaties in zonne-energie nauwkeurig te volgen in vergelijking met de verwachte waarden. Het instrument maakt gebruik van de zonnegegevensservice van 3E en genereert gedetailleerde kaarten die het procentuele verschil weergeven tussen de zonnestraling tijdens de aangegeven periode (red. per jaar in dit geval), en dezelfde energiebron op middellange termijn sinds 2004 (red. P50-waarde).

Dit verschil duidt op natuurlijke fluctuaties die de werking van duizenden pv-systemen in Europa hebben beïnvloed, en een direct effect hebben op de stromen van individuele zonneparken, maar ook op elektriciteitsnetwerken op geaggregeerd niveau.

2018 was zoals bekend een buitengewoon jaar in termen van zonnestraling voor verschillende Noord-Europese landen, met meer dan 10 procent zonnestraling dan het langjarig gemiddelde (P50) op veel plaatsen. Zuid-Europese landen hadden volgens 3E echter een veel donkerder jaar met stralingswaarden die tot 7 procent lager waren dan het gemiddelde.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!