Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verklaring van geen bedenkingen voor drijvend zonnepark Bomhofsplas in Zwolle
foto: GroenLeven

Verklaring van geen bedenkingen voor drijvend zonnepark Bomhofsplas in Zwolle

GroenLeven heeft van de gemeente Zwolle een verklaring van geen bedenkingen gekregen voor zijn initiatief om een drijvend zonnepark van maximaal 20 hectare op de Bomhofsplas te realiseren.

Met de afgifte van de verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad – de voltallige raad schaart zich achter het zonnepark – is de weg vrijgemaakt voor het college van burgemeester en wethouders om een vergunning te verstrekken voor het zonnepark.

Wel ontving de gemeente 8 zienswijzen over het zonnepark. Die geven naar het oordeel van de gemeente geen aanleiding tot het alsnog afzien van het verlenen van medewerking aan de benodigde afwijking van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning.

De omvang van het zonnepark is maximaal 20 hectare. De oppervlakte van de zandwinplas bedraagt circa 62 hectare. De locatie is nog steeds in gebruik voor de zandwinning en wordt nog uitgebreid in de komende jaren.

De aanvraag voor het zonnepark is ingediend voor een periode van maximaal 25 jaar. Uit de plannen is op te maken dat GroenLeven onderwaterkorven zal gaan inzetten om het lokale onderwaterleven te stimuleren. Er worden in totaal 10 biohutten aangebracht. Deze biohutten bieden mogelijkheden voor de aangroei van fytobenthos (red. vastzittende algen), niet wortelende waterplanten en macrofaunasoorten zoals zoetwatermosselen. Onder deze omstandigheden kunnen zoöplankton en jonge vis schuilplaatsen vinden. Daarnaast worden tussen de zonnepanelen lichtstraten toegepast van circa 5 tot 10 meter breed.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Service Coördinator

<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
TechCaps (Xaam) zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!