Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ander type zonnecel voor nieuwe zonneauto Solar Team Twente
foto: UTwente

Ander type zonnecel voor nieuwe zonneauto Solar Team Twente

Solar Team Twente heeft in hangar 10 op Vliegveld Twente het ontwerp van de nieuwe zonneauto ‘RED E’ onthuld. De zonneauto wordt uitgerust met een ander type zonnecel en wordt de kleinste Twentse zonneauto ooit.

Het team neemt in oktober weer deel aan de 2-jaarlijkse World Solar Challenge in Australië. Ook lanceerde het team een Massive Online Open Course (MOOC) over het bouwen van een zonneauto. Bovendien kondigde het team aan een bijdrage te gaan leveren aan het oplossen van de braindrain in Twente.

‘De nieuwe zonneauto RED E wordt de kleinste in de historie van Solar Team Twente. Dit komt doordat we deze editie kiezen voor een zonnepaneel van gallium-arsenide (GaAs) in plaats van silicium’, vertelt Sybren Wubs, technisch manager van Solar Team Twente.

Doordat de oppervlakte van de zonnecellen op de nieuwe zonneauto kleiner wordt dan de laatste jaren, wordt de zonneauto een stuk kleiner dan zijn voorgangers. De zonneauto wordt daardoor aerodynamisch beter, maar de keuze zorgt tegelijkertijd voor grote uitdagingen in de auto zelf.

Solar Team Twente focust deze editie meer dan ooit op transparantie en educatie. Door meer kennis te delen en meer samen te werken, hoopt het team een nog grotere bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Het team onthulde tijdens de ontwerppresentatie de plannen voor de MOOC, waarin de technieken en werkprocessen van The Red One (zonneauto van editie 2015) gedeeld worden met de buitenwereld. Het is de eerste keer dat een topteam een zonneauto op technisch vlak volledig ‘opengooit’. De cursus, genaamd ‘How to build a solar car’, is vanaf de zomer te volgen via het platform FutureLearn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!