Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall Solar Team start met productie van 10e zonneauto
foto: Hans Peter van Velthoven

Vattenfall Solar Team start met productie van 10e zonneauto

Het Vattenfall Solar Team in Zwolle is begonnen met de bouw van zijn nieuwste zonneauto: NunaX. De regerend wereldkampioen zonneracen hoopt op een nieuwe overwinning tijdens de World Solar Challenge in Australië.

In het Polymer Science Park in Zwolle werkt het Vattenfall Solar Team de komende maanden in het diepste geheim aan een zo aerodynamisch mogelijke zonneauto. De studenten van de TU Delft kozen voor Zwolle omdat een van de partners – Aliancys – naast het Polymer Science Park gevestigd is. Aliancys levert onder meer de harsen en koolstofvezels, waarvan de buitenkant en de dragende constructie van Nuna gemaakt worden.

Burgemeester Meijer van Zwolle hielp het Vattenfall Solar Team op weg bij de bouw, met het symbolisch produceren van de eerste lap koolstofvezel. Het Vattenfall Solar Team wordt elk jaar weer gevormd door nieuwe studenten. De leden van dit nieuwe team bouwden dus nog nooit eerder een zonneauto. Het team wordt versterkt met 2 stagiairs van het Windesheim College in Zwolle.

Komend jaar zullen de studenten de 10e zonneauto van het team bouwen. Speciaal voor dit jubileum heeft de auto een bijzondere naam: NunaX. De eerste auto van het Vattenfall Solar Team is gebouwd in samenwerking met Wubbo Ockels en heeft in 2001 meegedaan aan de race in Australië. Dit resulteerde in de eerste overwinning waarop het team in de latere jaren heeft kunnen voortbouwen.

In oktober 2019 gaat de regerend wereldkampioen met NunaX meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het doel is om voor de 8e keer de wereldtitel mee naar Delft te nemen en opnieuw te laten zien hoe hoog het niveau van Nederland is. Door de steeds strengere regels en de sterker wordende concurrentie gaat het volgens het team geen gemakkelijke taak worden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!