Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika installeert 10,6 gigawattpiek zonnepanelen in 2018
foto: PSE-PGGM

Amerika installeert 10,6 gigawattpiek zonnepanelen in 2018

Voor het derde jaar op rij heeft Amerika meer dan 10 gigawattpiek zonnepanelen geïnstalleerd in 1 jaar tijd. In 2018 ging het om 10,6 gigawattpiek, een afname van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens het rapport ‘U.S. Solar Market Insight 2018 Year-in-Review’ van Wood Mackenzie Power & Renewables en the Solar Energy Industries Association (SEIA) gaat de afzetmarkt in 2019 echter weer groeien.

‘De solar industrie heeft in 2018 groeipijnen gekend, grotendeels als gevolg van de onnodige importtarieven die werden opgelegd aan zonnecellen en zonnepanelen, maar dit rapport is nog steeds een belangrijke reden voor optimisme’, aldus Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘De totale hoeveelheid zonne-energie die in Amerika wordt geïnstalleerd, ligt op schema om de komende 5 jaar meer dan te verdubbelen, wat de veerkracht van zonne-energie en de economische kracht van de sector aantoont. Het is duidelijk dat dit volgende decennium er een zal zijn van aanzienlijke groei.’

De verwachting is namelijk dat de verkoop van zonnepanelen in 2019 al meer 14 procent groeit en in 2021 zelfs zal uitkomen op 15,8 gigawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Allround magazijnmedewerker

VDH Solar zoekt een allround magazijnmedewerker
Fulltime • Hazerswoudedorp
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!