Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
46 procent Nederlanders vindt landbouwgrond ongeschikt voor zonneparken
foto: Natuurmonumenten

46 procent Nederlanders vindt landbouwgrond ongeschikt voor zonneparken

46 procent van de Nederlanders vindt landbouwgrond ongeschikt voor zonneparken. Dit blijkt uit de Nationale Landschap Enquête van Natuurmonumenten waar ruim 45.000 mensen aan meewerkten.

De algehele conclusie van de enquête is dat veel Nederlanders het verdwijnen van bloemen, insecten en vogels in het buitengebied zorgen baart: 81 procent van de deelnemers maakt zich zorgen om het landschap. 15 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de aanleg van velden met zonnepanelen.

De deelnemers vinden dat er ruimte moet zijn voor het opwekken van duurzame energie, maar dan wel op logische plekken, zoals daken van woningen en bedrijven voor zonnepanelen. Natuurgebieden (89 procent) en kleinschalige landschappen (86 procent) zijn volgens de deelnemers de meest ongeschikte locaties voor zonnepanelen.

Het beeld van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen en woningen lijkt volledig ingeburgerd: respectievelijk 99 procent en 92 procent vindt deze locaties geschikt. Ook zien onderzoekdeelnemers de omgeving van snelwegen, bedrijventerreinen en parkeerterreinen als geschikte locaties om zonnepanelen te plaatsen.

Landbouwgrond wordt door 34 procent van de respondenten als een geschikte locatie gezien voor zonnevelden. 21 procent heeft een neutrale mening en 34 procent vindt landbouwgrond geschikt voor zonneparken. Ter vergelijking: slechts 5 procent vindt in en nabij natuurgebieden geschikte locaties voor zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelenmonteurs

NovaVolt zoekt zonnepanelenmonteur
Fulltime • Oost-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!