Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bodemzorg Limburg krijgt vergunning voor zonnepark Abdissenbosch
foto: Bodemzorg Limburg

Bodemzorg Limburg krijgt vergunning voor zonnepark Abdissenbosch

Bodemzorg Limburg heeft van de gemeente Landgraaf een vergunning gekregen voor de ontwikkeling van zonnepark Abdissenbosch. Het zonnepark krijgt 30.000 zonnepanelen en komt op een voormalige stortplaats.

Het Kreupelbusch, gelegen in de woonkern Abdissenbosch, krijgt naast een zonnepark mogelijkerwijs ook 3 windmolens. De voormalige stortlocatie is zo’n 45 hectare groot. Daarvan wordt 12 hectare gebruikt voor het inrichten van het zonnepark en op 7 hectare komen daadwerkelijk zonnepanelen, te weten voor 11,3 megawattpiek.

Bodemzorg Limburg heeft afgelopen najaar een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om zonneparken aan te leggen op een aantal van de voormalige stortplaatsen van de organisatie. Daarbij ging het om de locaties Belvédère te Maastricht, Het Kreupelbusch te Landgraaf en Bocholtz te Simpelveld.

Voor de locatie Belvédère werd eerder al een vergunning verstrekt en werd door Bodemzorg Limburg een niet-openbare Europese aanbesteding gestart. Dit zonnepark telt zo'n 40.000 zonnepanelen en kent een vermogen van 11,74 megawattpiek.

Op de voormalige stortplaats Bocholtz is door Bodemzorg Limburg in samenwerking met NPG Energy een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid voor de aanleg van een zonnepark. Het betreft een locatie met een oppervlakte van 7 hectare, waarvan circa 2 hectare wordt ingericht als zonnepark met een vermogen van 1,75 megawattpiek. Het is de bedoeling 4.200 zonnepanelen in een zogenaamde zuidopstelling aan te leggen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Account Manager

Wocozon zoekt een gedreven groene Account Manager voor de regio Noord Nederland gezocht
36-40 uur • De Meern - Utrecht
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!