Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bodemzorg Limburg krijgt vergunning voor zonnepark Abdissenbosch
foto: Bodemzorg Limburg

Bodemzorg Limburg krijgt vergunning voor zonnepark Abdissenbosch

Bodemzorg Limburg heeft van de gemeente Landgraaf een vergunning gekregen voor de ontwikkeling van zonnepark Abdissenbosch. Het zonnepark krijgt 30.000 zonnepanelen en komt op een voormalige stortplaats.

Het Kreupelbusch, gelegen in de woonkern Abdissenbosch, krijgt naast een zonnepark mogelijkerwijs ook 3 windmolens. De voormalige stortlocatie is zo’n 45 hectare groot. Daarvan wordt 12 hectare gebruikt voor het inrichten van het zonnepark en op 7 hectare komen daadwerkelijk zonnepanelen, te weten voor 11,3 megawattpiek.

Bodemzorg Limburg heeft afgelopen najaar een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om zonneparken aan te leggen op een aantal van de voormalige stortplaatsen van de organisatie. Daarbij ging het om de locaties Belvédère te Maastricht, Het Kreupelbusch te Landgraaf en Bocholtz te Simpelveld.

Voor de locatie Belvédère werd eerder al een vergunning verstrekt en werd door Bodemzorg Limburg een niet-openbare Europese aanbesteding gestart. Dit zonnepark telt zo'n 40.000 zonnepanelen en kent een vermogen van 11,74 megawattpiek.

Op de voormalige stortplaats Bocholtz is door Bodemzorg Limburg in samenwerking met NPG Energy een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid voor de aanleg van een zonnepark. Het betreft een locatie met een oppervlakte van 7 hectare, waarvan circa 2 hectare wordt ingericht als zonnepark met een vermogen van 1,75 megawattpiek. Het is de bedoeling 4.200 zonnepanelen in een zogenaamde zuidopstelling aan te leggen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Voorman zonnepaneleninstallaties

De vraag naar zonne-energie neemt alleen maar toe, niet alleen bij particulieren maar ook bij bedrijven en nieuwbouw. Wij zoeken iemand om ons team te versterken voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties. Ben je een techneut geïnteresseerd...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Rooftop Energy zoekt:

Asset Manager

Rooftop Energy  speelt een leidende rol in de energietransitie door zakelijke klanten zonder investering duurzame stroom op te laten wekken met zonnepanelen op hun dak. Als ambitieuze en snelgroeiende jonge organisatie (sinds 2011) zijn wij...
Fulltime (40 uur) - Mauritsweg 35, 3012 JT Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!