Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelenfabriek JinkoSolar in Amerikaanse staat Florida geopend
foto: JinkoSolar

Zonnepanelenfabriek JinkoSolar in Amerikaanse staat Florida geopend

De Chinese zonnepanelenfabrikant JinkoSolar heeft in Jacksonville in de staat Florida in Amerika een nieuwe zonnepanelenfabriek geopend. De productiecapaciteit is 400 megawattpiek.

JinkoSolar meldde begin 2018 met zijn Amerikaanse divisie een order voor de levering van 1,75 gigawattpiek zonnepanelen in de wacht te hebben gesleept. Om deze order uit te voeren, kondigde het bedrijf destijds ook aan om in Amerika een modulefabriek te openen. Dat de aankondiging van de komst van de fabriek destijds daags na de bekendmaking van Amerikaanse importheffingen voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen volgde, was ongetwijfeld geen toeval.

Ruim een jaar later is het moment van de opening van de nieuwe fabriek daar. In november ging de pilotproductie al van start, maar nu is de massaproductie daadwerkelijk gestart. JinkoSolar heeft 50 miljoen dollar geïnvesteerd in de fabriek die werk biedt aan meer dan 200 medewerkers. De productielijnen kunnen zowel zonnepanelen met 60 als 72 zonnecellen fabriceren.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Assistent Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Assistent Projectleider
Fulltime • Arnhem
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!