Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar kondigt zonnepanelenfabriek in Amerika aan
(foto: JinkoSolar)

JinkoSolar kondigt zonnepanelenfabriek in Amerika aan

JinkoSolar meldt met zijn Amerikaanse divisie een order voor de levering van 1,75 gigawattpiek zonnepanelen in de wacht te hebben gesleept. Om deze order uit te voeren gaat het in Amerika een modulefabriek openen.

Dat de aankondiging van de komst van de fabriek daags na de bekendmaking van Amerikaanse importheffingen voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen volgt, is ongetwijfeld geen toeval. De Amerikaanse president Donald Trump heeft afgelopen week voor een periode van 4 jaar de invoering van een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen aangekondigd.

De overeenkomst voor de levering van 1,75 gigawattpiek aan zonnepanelen is met een Amerikaanse ‘counterparty’ gesloten. ‘Deze overeenkomst zal zorgen voor een consolidatie van ons marktleiderschap in Amerika’, aldus Nigel Cockroft, general manager van Jinko U.S..

Tegelijkertijd met het sluiten van de overeenkomst heeft de Amerikaanse divisie vanuit China via de raad van bestuur van JinkoSolar een machtiging gekregen om een ‘geavanceerde solar fabriek’ te bouwen. Het bedrijf meldt verder de behandeling van de import van zonnecellen en modules onder de Amerikaanse handelswetgeving ‘nauwlettend te volgen’.

Wereldwijd beschikt JinkoSolar (red. per 30 september 2017) over fabrieken voor 7 gigawattpiek aan waferproductie, 4,5 gigawattpiek aan zonnecellenproductie en 8 gigawattpiek aan zonnepanelen. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Projectleider Service & Beheer

Slim Opgewekt zoekt een projectleider Service & Beheer
Fulltime • Arnhem
Enphase zoekt:

Field Applications Engineer

Enphase is looking for a Field Applications Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!