logo
wvhj2023
foto: Velux
foto: Velux
14 februari 2019

Emergo en VELUX Nederland introduceren dakraamoplossing voor bipv-dak Navitect II

Emergo en VELUX Nederland introduceren een dakraamoplossing voor Navitect II: een dak met geïntegreerde zonnepanelen (bipv-dak). Het dak Navitect II is per direct beschikbaar voor aannemers en architecten.

Emergo is fabrikant van prefabdaken en VELUX Nederland is leverancier van daglichtoplossingen. De 2 bedrijven hebben voor Navitect II de handen ineengeslagen. Het energiedak kent glas-glaszonnepanelen zonder frame die blind te bevestigen zijn. De zonnepanelen krijgen de functie om neerslag te weren en af te voeren. Hierdoor wordt een andere waterkerende laag, zoals pannen, felsplaten, kunststof onderplaten of EPDM-folie op de dakconstructie uitgespaard. Dakramen, dakdoorvoeren, randafwerking en andere functies in het dak worden tussen de zonnepanelen geïntegreerd.

Met de BENG-voorschriften die eraan komen en het aanstaande klimaatakkoord zal de toenemende vraag naar zonnepanelen op daken volgens de bedrijven ook de komende jaren voortgezet worden. 'Het plaatsen van zonnepanelen en het daarop integreren van dakramen levert vaak technische en esthetische uitdagingen op. Tegelijkertijd bestaat bij bewoners de behoefte aan een prettige en gezonde woonruimte met voldoende daglicht en frisse lucht. Het energiedak Navitect II voorziet in deze behoeften.'

Beide bedrijven zien een markt voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. De prefabdaken worden gemaakt in de fabrieken van Emergo in Stadskanaal en Almelo. De dakramen worden in dezelfde zwarte kleur aangebracht als de zonnepanelen, waardoor er één esthetisch geheel ontstaat. Het afgelopen jaar zijn de daken uitvoerig getest, onder meer in de windturbines van VELUX in Denemarken. De proefopstelling heeft alle testen doorstaan, van normale regenbuien tot orkanen. Bijkomend voordeel van prefabfabricage is dat het weer geen invloed heeft op de productiekwaliteit. Hierdoor kunnen VELUX en Emergo snel en volgens hoge kwaliteitsstandaarden leveren. Voor de ontwikkeling van Navitect II ontvangt Emergo subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) onder de regeling ‘Versneller Innovatieve Ambities’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten