Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3.000e deelnemer Zonnepanelenproject Parkstad neemt zonnepanelen in gebruik
foto: Volta Solar

3.000e deelnemer Zonnepanelenproject Parkstad neemt zonnepanelen in gebruik

Het Zonnepanelenproject Parkstad heeft opnieuw een mijlpaal bereikt met de 3.000e woning die door Volta Solar van zonnepanelen is voorzien.

Daarmee zijn er in 12 maanden tijd 1.000 woningen van zonnepanelen voorzien daar vorig jaar januari de mijlpaal van de 2.000e woning werd gevierd.

Binnen het project bieden 7 Parkstadgemeenten hun inwoners aan om op een eenvoudige en laagdrempelige manier te investeren in duurzame energie door het plaatsen van zonnepanelen. Elke aanmelding van een inwoner wordt door Volta Solar beoordeeld op de geschiktheid van het dak waarna een persoonlijk bezoek aan huis plaatsvindt. Als de inwoner besluit om deel te nemen, wordt deze daarna in vrijwel alles ontzorgd. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op het dak tot de garantie en het onderhoud gedurende 15 jaar. Deelnemers sluiten via een contract een lening tegen een lage rente af met de eigen gemeente. De lening wordt in 15 jaar maandelijks afgelost. Deze aflossing is lager is dan de huidige energierekening waardoor deelnemers dus kosten besparen. Versneld aflossen of in één keer betalen mag ook. Na de aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer. Bij een verwachte levensduur van 25 jaar voor zonnepanelen betekent dit na de aflossing nog 10 jaar gratis stroom.

In totaal is er in Parkstad ruimte voor 7.250 particuliere huishoudens, bedrijven en verenigingen om via het zonnepanelenproject te investeren in duurzaamheid.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Technical Advisor Solar en Storage Solutions

GPC Europe zoekt een Technical Advisor Solar en Storage Solutions
Fulltime • Tielt
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!