Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lightsource BP voorziet brouwerijen Budweiser van 100 megawattpiek zonnepanelen
foto: Lightsource BP

Lightsource BP voorziet brouwerijen Budweiser van 100 megawattpiek zonnepanelen

AB InBev en Lightsource BP sluiten een overeenkomst voor een van de grootste niet-gesubsidieerde zonne-energieprojecten in Groot-Brittanniё. Budweiser, biermerk van AB InBev, krijgt 100 megawattpiek zonnepanelen.

Lightsource BP zal de projecten bij AB InBEV financieren, ontwikkelen en onderhouden. De installaties wekken genoeg elektriciteit op om 18.000 woningen van stroom te voorzien. De 2 belangrijkste brouwerijen van AB InBev, gelegen in Magor (Wales) en Samlesbury (Lancashire), produceren samen meer dan 17 miljoen flesjes en blikjes bier per week.

Naar verwachting zal Lightsource BP de installatie eind 2020 afronden en de elektriciteit gaan leveren. Al het Budweiser-bier dat in Groot-Brittanniё gebrouwen en verkocht wordt, krijgt een speciaal keurmerk op het etiket. Daarmee wil het bedrijf consumenten stimuleren te kiezen voor bier dat is gebrouwen met 100 procent duurzame energie. Budweiser, dat het keurmerk in de Verenigde Staten al eerder heeft geïntroduceerd, heeft het keurmerk ook beschikbaar gesteld voor andere bedrijven. De brouwerij hoopt consumenten op deze manier bewuster te laten kiezen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Uitvoerder B2B | Zakelijke zonnestroomprojecten

KiesZon zoekt een Uitvoerder B2B | Zakelijke zonnestroomprojecten
Fulltime • Rosmalen
Libra Energy zoekt:

Marketingstagiair

Libra Energy biedt een Uitdagende Marketing stage bij organisatie in duurzame energie aanb.
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!