Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-subsidie voor zonneboilers in 2018 toch uitgeput, budget met terugwerkende kracht opgehoogd
foto: HRsolar

ISDE-subsidie voor zonneboilers in 2018 toch uitgeput, budget met terugwerkende kracht opgehoogd

Minister Wiebes heeft door middel van een publicatie in de Staatscourant kenbaar gemaakt de subsidiepot Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor 2018 met terugwerkende kracht met 8 miljoen euro te verhogen.

Lange tijd liet het zich aanzien dat de subsidieregeling in 2018 niet uitgeput zou raken. Per 1 december 2018 was er nog 12,3 miljoen euro beschikbaar, maar hintte de redactie van Solar Magazine al op een onverwachte uitputting van het budget. Door een hausse aan aanvragen in de maand december dreigde de subsidieregeling voor het eerst in zijn bestaan alsnog uitgeput te raken.

Door het budget met 8 miljoen euro te verhogen tot 108 miljoen euro zorgt de minister van Economische Zaken en Klimaat ervoor dat toch alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden.

In 2018 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

* De exacte hoeveelheid subsidie die in december 2018 is ongevraagd, moet nog bekendgemaakt worden.

Zonneboilers claimen 6,8 procent van budget
​In totaal werd er in 2018 door 3.982 zakelijke aanvragers voor 24.397 apparaten budget aangevraagd en door 29.965 particulieren voor evenzoveel apparaten.

In totaal waren zonneboilers in 2018 goed voor 6,8 procent van het geclaimde subsidiebudget. Het ging daarbij om 4,4 procent van het door particulieren geclaimde budget en 2,4 procent van het door zakelijke aanvragers geclaimde budget. Warmtepompen leiden veruit de dans met in totaal 66,6 procent van het geclaimde budget. 
 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Vianen
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!