Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven en Leerbouwen gaan zonnepanelenmonteurs opleiden
foto: GroenLeven

GroenLeven en Leerbouwen gaan zonnepanelenmonteurs opleiden

GroenLeven en Leerbouwen hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk monteurs van zonnepanelen te gaan opleiden. In samenwerking met Werk in Zicht gaan zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaarstomen.

De eerste groep is deze week gestart met de opleiding. Leerbouwen, gevestigd in Groningen, is een praktijkopleider in de bouw. Met de kennis en kunde van GroenLeven is daar nu ook een opleiding monteur zonnepanelen aan toegevoegd. Kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt worden in 3 maanden klaargestoomd voor deze functie. Nadat de opleiding is afgerond hebben zij gegarandeerd een baan bij GroenLeven.

Roland Pechtold, chief executive officer van GroenLeven, over het project: ‘GroenLeven wil het goede doen. Wij werken buurzaam. We zijn ervan overtuigd dat betrokken buurmanschap en denken om naasten past bij het goede doen. Onze samenwerking met Leerbouwen is daar een prachtig voorbeeld van. Ik ben ontzettend trots dat we, in een markt waar een ernstig tekort is aan technici, zelfs mensen die al langer werkzoekend zijn gaan helpen en opleiden om de energietransitie te versnellen. Alleen samen kunnen we de opdracht die er voor ons ligt, de overgang naar duurzame energie, vervullen.’

Via Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in Groningen en Noord-Drenthe, kunnen kandidaten zich aanmelden voor de opleiding.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Junior Onderhoudsmanager Zonneprojecten

32-40 uur - Den Bosch
PVO International zoekt:

Assortimentsbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!